Keçiboynuzu İle Boy Uzatma Kürü

Keçiboynuzu İle Boy Uzatma Kürü

Kalori : 410 (kcal) Kalori
Gramaj :180 Gr.
Porsiyon :1 Kişi - 5 Gün
Hazırlama :7 Dakika
Pişirme :Soğuk Servis
Uygulama Süresi :Her gün 1 kez (Aç karnına)
Rahatsızlıklar :7-21 yaş arası çocuk ve gençler

Doğumdan itibaren bebeklerde ve çocuklarda boy uzaması 16-21 yaşına kadar devam eder. Keçiboynuzu meyvesinin içerisinde bol miktarda bulunan kalsiyum kemik gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Boy uzaması için hazırlanan bu kür, aynı zamanda insan sağlığına faydalı bir besin deposu olma özelliğini de taşımaktadır. Uzman doktorlar bu kür için ayrıca çocuğu olmayan evli çiftler için de kullanılmasını tavsiye etmektedir.

Keçiboynuzu İle Boy Uzatma Kürü

Gelişim aşamasında olan çocuk ve gençlerin boyları ortalama 16-21 yaş aralığında gerçekleşir. Boy uzamasının bir çok farklı etkeni olmasına rağmen alanında uzman kişilerin besin maddelerinin de boy uzamasında büyük rol oynadığı yönündeki görüşleri oldukça dikkat çekicidir. Boy uzamasına etki edecek üç tarifimiz ve kullanacağımız malzemelerimiz aşağıda listelenmiştir.

  • 3 gr. ginseng

  • 10 gr. (8 çay kaşığı) arı sütü

  • 1,5 su bardağı ılık süt

  • 2 çay kaşığı polen

  • 3 adet badem

  • 5 gr. (iki çay kaşığı) havlıcan tozu

  • 3 gram propolis

  • 3 gr. poy baharatı

  • 50 gr. saf çiçek balı

  • 5 gr. (2 çay kaşığı) keçiboynuzu tozu

  • 100 gr. keçiboynuzu pekmezi veya özü

Yukarıdaki malzemeleri mikser yardımı ile iyice karıştırınız. Her gün aç karnına 1 yemek kaşığı veya 2 tatlı kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.

  • 1 su bardağı keçiboynuzu balı ya da pekmezi

  • 1 çorba kaşığı keçiboynuzu unu

  • 1 çorba kaşığı kakao

  • 1 çorba kaşığı fındık tozu

  • 1 çorba kaşığı fıstık tozu

  • 1 çorba kaşığı polen

  • 1 su bardağı tahin

  • 1 çorba kaşığı propolis

Yukarıdaki malzemeleri mikser yardımı ile iyice karıştırınız. Her gün aç karnına 2 tatlı veya 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.

Yukarıdaki tariflere ek olarak; Bilim insanları ve bazı araştırmacı hekimler, balık sırtındaki siyah et parçasının özellikle 12 yaşından küçük çocukların boylarının uzamasına katkıda bulunduğunu 12 yaşından sonra da tüketilmesinin yine boy uzamasına yardımcı olduğunu belirtmişlerdir. Boy uzaması üzerine yapılan araştırmalar; balık sırtındaki siyah etin boy uzatmada ortalama %95'lik başarı oranı yakaladığını göstermektedir.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal ve pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri uzun süre ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

Önemli Hatırlatma : Sitemizde yayımlamış olduğumuz makaleler, ilaç tavsiyesi olmayıp yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır. Söz konusu besinin faydaları, iyi geldiği hastalıklar ve kullanım önerilerini hiçbir zaman doktorunuza danışmadan, doktor teşhisine muhalefet olarak uygulamayınız. Besinler her bünyede farklı etki oluşturabilir ve uygulamaya geçmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Bu durum göz ardı edildiğinde ortaya çıkabilecek sorunlar veya yan etkilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.

10 Mayıs 2022 Salı

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Kürler