Keçiboynuzu Unu İle Tarifler
Keçiboynuzu Unu İle Tarifler
Keçiboynuzu unu, özü ve pekmezi ile yapılan birbirinden leziz ve nefis kek, pasta, kurabiye, ekmek, turta tariflerimizi sizlerle paylaşıyoruz.
Ev yapımı ekmek tarifimizde, normal tariflerin biraz dışına çıkacağız. Ancak emin olmalısınız ki; klasik ekmek tadına çok yakın olmasa da tadı gerçekten tadılmaya değer bir ekmek olacaktır. Ekmekte şekerin tadının baskın olmaması ve düşük kalorili olması için, şeker yerine pekmez kullandık. Fakat siz tercihinize göre; keçiboynuzu pekmezi yerine özünü veya şeker de kullanabilirsiniz.
Yaş pasta tarifimizde keçiboynuzu unu kullanarak şeker ve kakao kullanmadan yaş pasta yapılışını anlatacağız. Her ne kadar meyvelerle şeker oranı düşürülmüş olsa da; bir çoğumuz aşırı tatlı olmalarından dolayı hazır pastaları yemekte zorlanıyoruz, aşırı tatlı boğazımızı yakıyor yiyemiyoruz. Fakat bu pasta ile ezber bozacağız ve tatlı ama şekersiz pasta yemenin keyfini tadacağız.
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan keçiboynuzlu helva çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir besin deposudur. Bu tarifimizde keçiboynuzu aromasıyla farklı bir lezzet oluşturacak un helvası, gluten içermez ve yağ ve kolestrol oranı düşük seviyelerdedir. Şeker yerine keçiboynuzu pekmezi kullanacağımız için şeker oranı düşük ama tatlı ve tamamen doğal ve kalp dostu bir helva yapmış olacağız.
Bebeklerin sağlıklı gelişimleri için ilk altı ayını anne sütüyle beslenerek tamamlamalarından sonra 18 ay daha anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Bebeğin beslenmesi gündeme geldiğinde ise; konunun hassasiyeti iki katına çıkıyor. 6. aydan itibaren bebeğin demir ihtiyacının karşılanması için takviye mamalar imdada yetişiyor. Vitamin ve mineral deposu keçiboynuzu ile yapılan muhallebi türü gıdalar bebeklere güvenle ve kolayca yedirilebilir, alerji ve gaz yapmaz.
Akdeniz'in gizli hazinesi Keçiboynuzu (Harnup)'tan elde edilen ürün ailesi her geçen gün geçen gün büyümektedir. Bir bitki ancak bu kadar yiyeceklere yakışabilir. Ülkemizde pestil üretiminde genel olarak; üzüm, dut, kayısı ve erik meyveleri kullanılmaktadır. Ancak yapılan literatür araştırmasında şimdiye kadar, keçiboynuzu pestili üretimine dair ciddi çalışmalar olmamıştı. Bu yeni lezzetin yanında içerdiği vitamin ve mineraller her yaş grubu için büyük faydalar sağlıyor.
Zaman zaman hepimizin tatlı krizi tutar ve kilo aldırmasına rağmen bu isteğimizden vazgeçemeyiz. Böyle kriktik dönemlerde hem krizi aşmak hem de kilo almadan istediğiniz gibi tatlı yemek mümkün. Keçiboynuzu ile hazırlayacağımız brownie tarifi burada imdadınıza yetişiyor. Keçiboynuzu ile brownie yapımında iki farklı seçeneğimiz var. Kakao ve çikolataya alerjisi olanlar için de bir tarif hazırladık, umarım beğenirsiniz.
Klasik un-şeker-kakao üçlüsünü kullanmadan yapılacak kurabiye tarifimiz içerisinde, onların yerine keçiboynuzu pekmezi veya özü, keçiboynuzu unu ve teff ununa yer vereceğiz. Glutensiz ve şeker oranı düşük olması sebebiyle kurabiyeleri çölyak ve diabet hastaları da güvenle tüketebilir. Çocuklarınıza kahvaltılarında ve misafirlerinize çayın yanında gönül rahatlığı ile ikram etmek için, her ev hanımının aklının bir köşesine yazması gereken bir tarif ile karşınızdayız.
Keçiboynuzu ile hafif kekler yaparak hem nefis hem de sağlıklı atıştırmalıklarla misafirleri ağırlamak artık çok kolay. Keçiboynuzu ile mükemmel tat ve lezzet kazanan harika kekleri çocuklarınız da çok sevecek. Un-şeker-kakao üçlüsünü kullanmadan kalorisi düşük, kafeinsiz, glutensiz, şekersiz ama tatlı mı tatlı ve bir o kadarda faydalı ve enerji verici kek tarifimizi çok seveceksiniz.
Keçiboynuzu ve çekirdeğinin öğütülerek kahvesinin yapılıp tüketilmesi tüm dünyaya hızla yayılmaktadır. Keçiboynuzu kahvesi, hazır kahvelerde yüksek oranda bulunan yağ, kafein, şeker gibi maddeleri içermemesinden dolayı son dönemlerde oldukça popüler hale geldi. Diyet yapanlar ve kilo almak istemeyenler için mükemmel seçimdir. İçeriğinde bulunan yüksek kalsiyum ve potasyum oranı nedeniyle keçiboynuzu kahvesi ile günü enerjik ve zinde tamamlayabilirsiniz.
Türk mutfağınında çok sevilen ve kahvenin yanına da çok yakışan, yedikçe yedirten, ağzı tatlandırıp misafirleri mutlu eden lokum, her yaş grubunun severek tükettiği hafif bir tatlıdır. Keçiboynuzu lokumu harika bir enerji deposu olmakla birlikte yeni bir lezzet olarak beğenilmektedir. Çok fazla malzeme istemeyen lokumun yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Keçiboynuzu ile harmanlanan lokum farklı bir lezzet olarak, özellikle akdeniz bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanmıştır.
Keçiboynuzu kafein ve theobromine içermediği için günlük düzenli tüketime uygun olup sağlığa oldukça faydası vardır. İçeriğinde yer alan çinko, potasyum ve demir ile kan hücrelerinin yapımında etkili olduğu bilinen keçiboynuzu çayı, aşırı kilo kaybı, kansızlık ve demir eksikliği tedavisinde destekleyici rol oynar. Prostat enfeksiyonlarının tedavi sürecinde etkili olduğu ve erkeklerde görülen cinsel problemleri önlediği bilinmektedir.
Krep yumurta, süt, un karışımından oluşan sıvı hamurun tavaya dökülüp kızartılmasıyla yapılan, ince yuvarlak ve yumuşak tatlı veya tuzlu yiyecektir. Yöreye göre akıtma, cızlama ya da cızlak olarak da adlandırılan krep; kahvaltılarda tercih edilen lezzetli bir hamur işi olarak bilinir. Bu tarifimizde, çocukların ve yetişkinlerin severek yediği, kolay ve besin değeri yüksek şekersiz ama tatlı krep yapılışını anlatacağız.
Keşkül, Osmanlı mutfağından bize miras kalmış bir tatlı olup en hafif sütlü tatlı olarak bilinmektedir. Her yaş grubunun severek tükettiği bu tatlının tarifinde keçiboynuzu tozunun aroması sayesinde şeker kullanmayacağız. Yapımı oldukça kolay olan keşkül tatlısı, hindistan cevizi sayesinde aromalı, hoş kokulu ve şerbetli tatlılara oranla daha hafif, az kalorili ve pratik bir tatlıdır. Pastanelerde veya meşhur tatlıcılarda satılan keşkül tatlısını bu tarif ile evinizde kolayca sizde yapabilirsiniz.
Kilo almak istemiyorsanız ama canınız çikolata da çektiyse; keçiboynuzlu çikolata ile kilo almadan sağlıklı ve damak tadınıza göre tatlı krizini aşmanız mümkün. Beş dakika gibi kısa bir sürede, hem sütlü hem de bitter çikolata yapmak artık çok kolay. Çocuklarınız içinde enerji verici ve sağlıklı besin değerleriyle gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz bu çikolata tarifini dilediğiniz kuruyemişle hazırlayabilirsiniz.