Keçiboynuzlu Muzlu Pasta Yapılışı

Keçiboynuzlu Muzlu Pasta Yapılışı

Kalori : 430 (kcal) kalori
Gramaj :720 Gr.
Porsiyon :6 Kişilik
Hazırlama :45 Dakika
Pişirme :45 Dakika

Yaş pasta tarifimizde şeker ve kakao yerine keçiboynuzu unu ve özü kullanarak yaş pasta yapılışını anlatacağız. Her ne kadar meyvelerle şeker oranı düşürülmüş olsa da; bir çoğumuz aşırı tatlı olmalarından dolayı hazır pastaları yemekte zorlanıyoruz, aşırı tatlı boğazımızı yakıyor yiyemiyoruz. Fakat bu pasta ile ezber bozacağız ve tatlı ama şekersiz pasta yemenin keyfini tadacağız.

Düşük kalorili oluşuyla misafirlerinize ve çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz ev yapımı pasta tarifinde pasta üzerini boş bıraktık. Siz dilerseniz granül pasta süsü, hindistan cevizi, öğütülmüş fındık-fıstık içi ya da parça çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Keçiboynuzlu Ve Muzlu Yaş Pasta Yapılışı

Keçiboynuzu ile yaş pasta tarifimizde pasta üzeri için keçiboynuzu balı kullanacağız. Siz dilerseniz tercihinize göre dilediğiniz bal, pekmez ya da kremayı kullanabilirsiniz. Tarifimizde kullanacağımız malzemeler ise aşağıda listelenmiştir.

  • 2 su bardağı (400 gr.) keçiboynuzu unu

  • 1 su bardağı zeytin (veya fındık) yağı

  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi veya özü (şeker yerine)

  • 2 adet yumurta

  • 1 paket vanilya

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 2 paket kabartma tozu

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 150 gram ceviz ya da fındık içi (öğütülmüş)

  • 1 su bardağı sıcak su (üzeri için)

  • 1 su bardağı (200 gr.) bal (üzeri için)

  • 6 adet muz (üzeri için)

  • 150 gram hindistan cevizi (üzeri için)

Hazırlanışı ise; hazırlama kabında yumurta ve keçiboynuzu ununu birbirine geçinceye kadar mikser yardımıyla karıştırın. Sırasıyla keçiboynuzu özü veya pekmezi, vanilya, zeytin yağı veya fındık yağı, kabartma tozu, tarçın ve cevizi üstüne ekleyin ve tekrar karıştırın. 2 bardak sıcak suyu üzerine ilave edin ve homojen yapı oluşana kadar çırpmaya devan edin. Hazırladığınız karışımı daha önceden içi yağlanmış kek kalıbı ya da derin tepsinin içine boşaltın ve 160-170 °C sıcaklığa ulaşmış fırına verin.

Karışımı 40 dakika kadar pişirin ve fırından alıp 15 dakika kadar dinlenmesini sağlayın. Kek formundaki karışımı kalıbından veya tepsiden çıkarın ve üstünü süslemek için büyükçe bir pasta tabağı ya da servis tabağına alın. Üzeri için derin bir kaba soyulmuş muzları, bal, ve ılıklaşan suyu ekleyin. Mikser yardımı ile iyice karıştırın ve sos püre kıvamına gelene kadar devam edin. Plastik spatula ya da bıçak yardımıyla sosu, soğuyan kekin her tarafına iyice yedirin. Bal ve muz sosu üzerine hindistan cevizini serpin. İsterseniz kuruyemiş sınıfından dilediğiniz başka malzemeleri de kullanabilirsiniz. Son olarak sosun donması için 6-8 saat arası buzdolabında bekletin ve artık pastamız hazır afiyet olsun.

Bazı tariflerimizdeki malzemeler arasında bal ve pekmez gibi besin değeri yüksek malzemeler kullanılmaktadır ve pişirilme esnasında ısı derecesi 60 °C üzerine çıktığında bu besinlerin HMF değeri yükselmektedir. HMF değerlerinin yükselmesi içerisindeki vitamin ve minerallerin besin kalitesini düşürmektedir. Daha basit bir dille faydasından çok zararı bulunabilir. Reçine, marmelat, pekmez ve bal çeşitlerinde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine göre 75-100 mg/kg olarak Gıda Kodeksi tarafından belirlenmiştir. 60 °C ve üzeri ısı gerektiren tariflerde pekmez ve bal gibi besin değeri yüksek malzemeleri kullanmamaya özen gösteriniz.

07 Mayıs 2022 Cumartesi

Tarif Değerlendirmesi

Bu tarif yoruma açık olarak düzenlendi.

Yorum Yaz

Tarifimiz ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Kötü           Mükemmel

Benzer Tarifler