Keçiboynuzu unu veya özü ile glutensiz yağ oranı ve kalorisi düşük, kakaosuz ve şekersiz ev yapımı pestil nasıl yapılır, tarifinde hangi malzemeler kullanılır?
2022-08-33
10
Keçiboynuzlu Pestil Yapılışı
1664 Görüntüleme
Site Editörü
Kalori : 288 (kcal) kalori
Gramaj :300 Gr.
Porsiyon :8 Kişilik
Hazırlama :40 Dakika
Pişirme :30 Dakika
Akdeniz'in gizli hazinesi Keçiboynuzu (Harnup)'tan elde edilen ürün ailesi her geçen gün geçen gün büyümektedir. Bir bitki ancak bu kadar yiyeceklere yakışabilir. Ülkemizde pestil üretiminde genel olarak; üzüm, dut, kayısı ve erik meyveleri kullanılmaktadır. Ancak yapılan literatür araştırmasında şimdiye kadar, keçiboynuzu pestili üretimine dair ciddi çalışmalar olmamıştı. Bu yeni lezzetin yanında içerdiği vitamin ve mineraller her yaş grubu için büyük faydalar sağlıyor.
Potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi minetallerin yanında A, C, D, E, K ve B grubu vitaminlerini içinde barındırın keçiboynuzu ile pestil tarifimizi çok seveceksiniz.