Keçiboynuzu unu (tozu) ile evde nasıl yağsız, glutensiz, şekersiz, kalorisi ve kolestrol oranı düşük lokum yapılır, tarifinde hangi malzemeler kullanılır?
2022-07-51
10
Keçiboynuzu İle Lokum Yapımı
1582 Görüntüleme
Site Editörü
Kalori : 375 (kcal) kalori
Gramaj :510 Gr.
Porsiyon :6 Kişilik
Hazırlama :7 Dakika
Pişirme :10 Dakika
Türk mutfağınında çok sevilen ve kahvenin yanına da çok yakışan, yedikçe yedirten, ağzı tatlandırıp misafirleri mutlu eden lokum, her yaş grubunun severek tükettiği hafif bir tatlıdır. Lokum nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlar için hazırladığımız bu tarifi sizde denemelisiniz.
Keçiboynuzu lokumu harika bir enerji deposu olmakla birlikte yeni bir lezzet olarak beğenilmektedir. Çok fazla malzeme istemeyen lokumun yapımı ise; oldukça pratik ve kolaydır. Keçiboynuzu ile harmanlanan lokum farklı bir lezzet olarak, özellikle akdeniz bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanmıştır.