Keçiboynuzu İle Krep Yapılışı
Krep yumurta, süt, un karışımından oluşan sıvı hamurun tavaya dökülüp kızartılmasıyla yapılan, ince yuvarlak ve yumuşak tatlı veya tuzlu yiyecektir. Yöreye göre akıtma, cızlama ya da cızlak olarak da adlandırılan krep; kahvaltılarda tercih edilen lezzetli bir hamur işi olarak bilinir. Bu tarifimizde, çocukların ve yetişkinlerin severek yediği, kolay ve besin değeri yüksek şekersiz ama tatlı krep yapılışını anlatacağız.
Keçiboynuzu ile krep tarifimizde kullanacağımız malzemeler ile hem 1 yaş altı bebeklerin, hem de çölyak hastalarının gönül rahatlığı ile yiyebilmesi için değişiklikler yaptık. Malzemeler arasında olan tam buğday unu yerine gluten içermeyen teff unu, kakao yerine ise; keçiboynuzu unu kullandık. Böylece hem düşük kalorili, hem de besin değeri yüksek bir yiyecek elde etmiş olduk.